Aragonès proposa obrir una nova etapa davant dels empresaris

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha defensat davant dels empresaris que la crisi econòmica “només serà superada si ho fem amb mentalitat de transformació del teixit productiu” i considera que “estem davant d’una oportunitat històrica“. En l’acte d’entrega dels Premis Empresa de l’Any 2020 que organitza El Periódico, el president ha tret pit de “les potencialitats de l’economia catalana i del seu talent emprenedor” i ha fet una crida a “pensar en gran” encara que “en superfície, som petits”. D’aquesta forma, Pere Aragonès ha receptat una nova etapa amb “la modernització del teixit productiu” per aportar “més benestar i prosperitat” a la ciutadania i ha defensat que el Govern “està compromès amb posar al dia el país” i “impulsar aquest procés” de transformació.

El president de la Generalitat ha afirmat que, amb els fons europeus, es podrà fer una transformació “social i econòmica, compromesa amb el canvi climàtic, en clau feminista i en termes democràtics”. En aquest sentit, Pere Aragonès considera que “tenim l’obligació que el món després de la covid-19 sigui millor que el que deixem enrere” per poder “emergir tot el potencial i accelerar la transformació digital i la transició energètica”.

“Màxima llibertat col·lectiva”

Sobre els compromisos adquirits amb la seva investidura, Aragonès ha expressat que “la nova legislatura ens ve marcada per una nova etapa“, que creu que ha de passar per consolidar “la voluntat de màxima llibertat col·lectiva” del país, fent que la ciutadania tingui una vida “més amable, feliç i de major proximitat amb els seus”. A parer del president, “Catalunya és i ha de ser un país d’oportunitats per a tothom”.

D’altra banda, ha volgut subratllar la importància d’implementar “polítiques d’expansió” i ha destacat que “les finances de la Generalitat han fet una trajectòria d’equilibri i de creixement pressupostari”. En aquesta línia, s’ha mostrat satisfet pel fet que la Generalitat torni a disposar de grau d’inversió i pugui emetre deute després de nou anys sense aconseguir-ho.

En relació amb la pandèmia, el president Aragonès ha manifestat que “la corba de la cinquena onada comença a descendir“, però ha tornat a fer una crida “a la responsabilitat” i no ha amagat que, tal com està la situació, “s’hauran de prendre noves mesures“.

La ministra Sánchez demana suport als Pressupostos 2022

A l’acte d’entrega de premis, entre altres autoritats, també hi ha assistit la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. L’exalcaldessa de Gavà ha felicitat els empresaris per “l’èxit del teixit productiu” català i ha expressat que han estat “a l’altura del que demana el país”. Alhora, Sánchez ha volgut reivindicar que “Catalunya mai ha deixat d’ocupar ni preocupar a Espanya, no esteu sols”.

En la línia d’Aragonès, Raquel Sánchez també ha defensat que els fons europeus han de ser una oportunitat per “fer canvis transcendentals” i “modernitzar l’economia des d’una perspectiva digital i verda”. Amb aquests recursos, Sánchez sosté que “es podran accelerar infraestructures vitals de cohesió i creixement al país” i, de fet, s’ha referit a l’ampliació de l’aeroport. La ministra de Transports ha dit que “depèn de les voluntats i compromisos de tothom”, que “s’ha de fer amb un respecte escrupolós als requisits mediambientals“, però que és una oportunitat per convertir l’aeroport “en un hub internacional de primer nivell”.

Imatge: Raquel Sánchez, en el moment de la seva intervenció en l’acte. Europa Press.

Per poder fer “totes aquestes transformacions”, Raquel Sánchez ha aprofitat l’avinentesa per demanar que “cal aprovar un instrument que ens permeti fer possible això: els Pressupostos Generals de l’Estat” de l’any 2022. La ministra ha volgut “emplaçar a totes les forces polítiques a posar-nos d’acord amb els nous comptes, no per reforçar el govern, sinó per afavorir els nostres ciutadans i empresaris”.

En relació amb el conflicte entre Catalunya i Espanya, Sánchez ha indicat que “el temps nou ha d’estar presidit pel diàleg i la cooperació i s’ha de parlar de retrobament i esperança” perquè, a parer seu, “Espanya necessita Catalunya i Catalunya necessita Espanya” per tal que el territori català “recuperi el seu paper de locomotora econòmica”.

També han assistit a l’esdeveniment Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball; Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia de Barcelona; o Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat.

 

Imatge principal: Pere Aragonès es dirigeix als guardonats i als empresaris en la gala d’Empresa de l’Any. Europa Press.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *