Aragonès, no accepta que Junts enviï només un conseller a la taula de diàleg

Els noms que ha triat Junts per enviar a la taula de diàleg no han agradat al president Pere Aragonès, que s’ha mostrat “molest” amb la decisió dels seus socis de Govern. Fonts de Presidència han assegurat a l’ACN que s’havia “dit i acordat” que la mesa de negociació seria “de govern a govern” i, per tant, amb membres de l’executiu. De fet, el cap del Govern ha rebutjat la proposta i no ha acceptat els seus noms.

Aleshores, estan “molestos” per moltes coses. Per una banda, pel fet que Junts hagi fet públic oficialment, mitjançant un comunicat, els noms dels seus quatre integrants a la taula: Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras. Per una banda, sense consensuar-ho amb la part d’ERC. De fet, des de l’entorn d’Aragonès defensen que els noms s’han de consensuar al Consell Executiu, que s’ha reunit aquest matí.

Debat en el Consell Executiu

Finalment, perquè la llista de Junts només inclou un conseller: el titular de Territori, Polítiques Digitals i vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. Sànchez, Turull i Nogueras no formen part de l’executiu, malgrat que des de Presidència tenen clar que la taula de diàleg ha de ser “de govern a govern”, només amb membres de l’executiu.

De fet, durant els últims dies s’ha rumorejat que per part d’ERC hi assistirien el president del Govern, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Tot i això, les fonts consultades per l’ACN expliquen que les propostes es debatran en el si del Consell Executiu, reunit en aquests moments a Palau des de les 9.30 h. Uns minuts abans de l’inici de la reunió, Junts ha enviat el seu comunicat.

Una actitud “incomprensible”

“No és el camí”, reiteren des de l’entorn d’Aragonès, “molestos” amb Junts, tot qualificant “d’incomprensible” que la formació liderada per Carles Puigdemont hagi fet aquesta proposta i d’aquesta manera. Una proposta que ja s’ha traslladat a Aragonès “per tal que el Govern la pugui ratificar”.

Junts hauria decidit enviar una delegació amb un únic conseller a causa de la probable plantada del president espanyol, Pedro Sánchez, en la taula de diàleg. Aquest dilluns ElNacional.cat avançava que fonts del Govern asseguraven que Sánchez feia “trampa” amb les seves declaracions on assegurava que seria a la mesa de negociació: realment només es limitaria a fer una salutació a les dues delegacions, però que no participaria en la reunió.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez / Efe

La taula de diàleg es reprendrà finalment aquest dimecres, tal com va confirmar ahir capvespre el president espanyol. Si bé encara falta acabar de concretar qui formarà part de la delegació catalana, ja sabem els noms de la comitiva espanyola.

Més enllà de Pedro Sánchez, encara en dubte, hi participaran la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz; el ministre de Presidència, Félix Bolaños; la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; el ministre de Cultura, Miquel Iceta; el d’Universitats, Manuel Castells; i la de Transports, Raquel Sánchez. Cal recordar que aquests tres últims són catalans.

 

Imatge principal: El president del Govern, Pere Aragonès, seu al costat del vicepresident Jordi Puigneró en un acte al Parlament / Segi Alcàzar

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *