Categories
E-NOTICIES.COM

Aragonès esquiva la unilateralitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant un acte a Palau per a la reactivació post Covid-19, ha defensat que la transformació social i econòmica que ha d’afrontar “el país no es pot separar de la resolució del conflicte polític amb l’Estat”.

Aragonès, però, no s’ha referit a la unilateralitat, que ha estat motiu de disputa aquesta setmana entre els dos socis de Govern, ERC i Junts, després que Oriol Junqueras la rebutgés.

“Necessitem encaminar amb tota la urgència i la voluntat transformadora la sortida de la crisi, però això no ha d’eclipsar que necessitem un bon marc institucional i precisa d’afrontar la resolució del conflicte polític amb l’Estat. La sortida de la crisi, doncs, no ha d’abandonar aquesta qüestió”, ha alertat.

“Per això no em cansaré de dir que com a Govern liderarem la reactivació social i econòmica del país en clau transformadora i, alhora, dedicarem també tots els esforços a la resolució del conflicte polític amb l’estat”, ha afegit.

Un camí que ha apostat fer amb la bandera de “l’amnistia i l’autodeterminació”, buscant la complicitat de la ciutadania, la societat civil i els agents socioeconòmics.

També ha alertat que el conflicte polític “no acabaria tampoc només amb uns indults”. “Tenim exiliats i exiliades, companys i companyes pendents de judici, i Catalunya encara ha de poder exercir en llibertat el dret a decidir el seu futur polític. És una situació l’excepcionalitat que cal resoldre per afrontar trotes les transformacions que es plantegen”, ha reblat.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *