Aragonès crida a fer “una aliança” per recuperar la iniciativa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha cridat -durant el missatge institucional amb motiu de la Diada- a formar “una aliança entre institucions, partits, societat civil i ciutadania per recuperar conjuntament la iniciativa”.

Aragonès ha donat esperances sobre la negociació amb l’Estat espanyol. “Catalunya és a les portes de fer una cosa que no havia aconseguit mai abans: obrir una negociació amb l’Estat, de govern a govern, per abordar com resolem el conflicte”, ha afirmat.

Tot i això, el president de la Generalitat ha insistit en la celebració d’un referèndum d’autodeterminació. “Per mi és un compromís democràtic del tot irrenunciable davant del qual no descansaré fins fer-lo realitat”, ha declarat.

Aragonès ha defensat el referèndum “com la proposta més inclusiva”. El president ha argumentat que “permet a totes les opcions tenir l’oportunitat de guanyar”. “Totes les opcions hem de tenir el dret a guanyar i totes hem d’acceptar el resultat”, ha afegit.

També ha parlat de la necessitat d’una “transformació social i econòmica”, una “transformació verda” i una “transformació democràtica”. Aquesta última amb l’objectiu de “traduir políticament el suport majoritari de la ciutadania de Catalunya a l’amnistia i a l’autodeterminació”.

Font: e-noticies: Última hora – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *