Categories
ELNACIONAL.CAT

Apareix un conill mort en un escocell del carrer Perú de Barcelona

La brutícia de Barcelona és un tema recurrent per molt que l’Ajuntament de Barcelona defensi que té a veure amb la calor de l’estiu i el final del contracte de neteja. Carrers bruts i plens de pixades, fonts curulles de llaunes, escombraries deixades a propòsit pels serveis de neteja davant els díscols del porta a porta, i tants altres problemes s’acumulen en una ciutat on la sensació de deixadesa és més forta que mai.

Però sempre hi ha alguna cosa més, com el que han pogut trobar aquest divendres al matí alguns vianants del carrer Perú (districte de Sant Martí). Ni més ni menys que un conill sencer mort en un escocell d’un arbre. La troballa ha tingut lloc a l’alçada del carrer Bilbao, prop d’on hi ha la fábrica de la Farggi i denota un cop més la degradació persistent de la ciutat.

Nova contracta de neteja

En aquests moments es troba en fase d’implementació la nova contracta de neteja, aprovada el mes de març passat i que va adjudicar a quatre empreses la concessió del servei, amb un pressupost de gairebé 300 milions d’euros anuals —al voltant del 10% del pressupost anual del consistori— i una vigència de vuit anys. El repartiment per zones va quedar distribuït de la següent manera: Zona centre (Ciutat Vella, Eixample i Gràcia), per a FCC Medio Ambiente, SA; Zona oest (Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià-Sant Gervasi): Corporación CLD, Servicios Urbanos de Tratamiento de Residuos, SL; Zona nord (Horta-Guinardó i Nou Barris): Valoriza, Servicios Medioambientales, SA; i Zona est (Sant Andreu i Sant Martí): Urbaser, SA.

Detall del conill / Cedida

Amb tot, el procés d’implementació es pot allargar encara uns mesos, la qual cosa fa que hi pugui haver disfuncions durant tot aquest temps, un altre dels problemes adduïts per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per justificar els problemes actuals. Fa només unes setmanes, el mateix ajuntament apuntava a aquest mitjà que “els serveis de neteja i recollida de residus no han minvat els darrers anys”, però que “Barcelona ha patit un període de pràcticament tres mesos sense pluja”. “Aquest fet té derivades en el servei de neteja i manteniment d’espais verds i clarament té una afectació important en aspectes com el verd més sec, les olors, i els residus naturals en superfície”, admetien, per concloure que, en tot cas, “la neteja i manteniment de l’espai públic és una prioritat de l’Ajuntament de Barcelona i per tant es monitoritza cada servei i es corregeix sempre que és necessari”.

De tota manera, totes aquestes circumstàncies no justifiquen en cap cas que els vianants matinals s’hagin trobat una imatge inesperada, tot un conill mort i abandonat en l’escocell d’un arbre.

 

Imatge superior: El conill mort al carrer Perú / Cedida

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *