Anunci amb tics masclistes, vist i no vist

Ahir al matí saltaven les alarmes a Twitter. Un usuari de la xarxa social alertava de la presència a Instagram d’un anunci d’una empresa de neteja andorrana. A la imatge es podia veure una dona amb tacons, faldilla curta i rul·los als cabells. Associacions, particulars i, fins i tot, el Partit Socialdemòcrata se’n van fer ressò. “La imatge de la dona de nou degradada amb anuncis que no fomenten la igualtat de gènere ni ajuden a la lluita contra aquests estereotips”, indicava la formació política en una piulada.

Tot i que és ben cert que, a la pàgina d’Instagram d’aquesta empresa es pot veure també imatges d’homes, aquest anunci ha estat tot, menys encertat. Històricament, s’ha lluitat per trencar i deixar enrere els estereotips de gènere, incloent-hi aquells “uniformes” amb els que es representava certs col·lectius professionals, sempre en el vessant femení. Per tant, aquesta imatge que, pràcticament segur, no representa la realitat de les netejadores i els netejadors va alçar unes quantes ampolles entre la societat i alguns col·lectius.

Al departament d’Igualtat en van ploure les denúncies, tant de particulars, com de l’associació Stop Violències, que els va fer arribar la imatge en quant en van tenir constància. Enfront a l’evident malestar i el clar tint masclista que es demostrava a l’anunci, es va posar en contacte amb l’empresa, que aquest matí ja no el tenia disponible. “Fan molt bona feina”, han assegurat des de l’associació feminista en resposta a la ràpida actuació del departament. En menys d’un dia, l’anunci ha sigut vist i no vist.  

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *