Àngel Martín confessa haver patit un brot psicòtic: “Me ataron a la cama”

Un dels imprescindibles que cal revisar cada matí, en llevar-se, buscant per la xarxa, és l’Informativo matinal para ahorrar tiempo que acosta cada dia el presentador català Ángel Martín.

Vídeos a Twitter de menys de tres minuts, amb ell parlant a càmera a gran velocitat, on resumeix tot el que cal saber de les darreres hores per començar el dia ben informat si és que tens poc temps per llegir els diaris, escoltar els matinals de ràdio o veure els informatius a la tele.

Ángel Martín i el seu Informativo matinal para ahorrar tiempo / @angelmartin_nc

Aquest 8 de setembre, Martín ha destacat que és el sant de les Núries, que han aprovat una nova Llei de Convivència Universitària on les novatades i el plagi podrien ser motiu d’expulsió o que a Mèxic han despenalitzat l’avortament.

Però just quan acabava, com de passada, ha dit: “…Y poco más… Bueno, que si te interesan las cosas del cerebro, que sepas que en 2017 yo estuve ingresado 15 días porque me dio un brote psicótico y desde hoy ya puedes reservar el libro donde te cuento de que va eso de volverse loco”.

Ángel Martín / @angel_mg

El presentador ha sorprès els molts seguidors que té amb aquesta revelació. Emplaça a la seva biografia a xarxes on s’observa que des d’avui està anunciat el llançament del llibre que ha escrit, Por si las voces vuelven, a la venda des del pròxim 17 de novembre, on dona més detalls de què li va passar.

L’editorial avisa que es tracta d’“Un sorprendente testimonio sobre la locura. Un relato en primera persona sobre lo que supone perderse y tener que reconstruirse desde cero”. I llegint la sinopsi, impressiona el que explica el mateix Martín de què li va tocar viure fa un temps, quan va patir aquest brot psicòtic: “Hace unos años me rompí por completo. Tanto como para que tuvieran que atarme a la cama de un hospital psiquiátrico para evitar que pudiera hacerme daño”.

Martín explica que no sap quan va començar a gestar-se aquesta bogeria: “A lo mejor nací genéticamente predispuesto. A lo mejor fui macerando una depresión callándome ciertas cosas por no preocupar a los demás. O a lo mejor simplemente hay cerebros que de la noche a la mañana hacen crec y se acabó”.

Ángel Martín / @angel_mg

El presentador, monologuista, guionista, actor, músic i ara també, streamer, té clar que si una cosa ha descobert en tot aquest temps, després d’haver patit el que va patir, és que “cuando cuentas abiertamente que se te ha pirado la cabeza, la gente enseguida le pone el sello de tabú. Aunque este libro lo he escrito para mí, por si las voces vuelven, es para cualquiera que haya pasado o esté pasando por algo parecido, y así romper de una vez por todas el estigma de las enfermedades mentales”.

Amb un avís per a qualsevol lector que s’acosti al seu llibre: “No necesitas llegar a tocar fondo para reconstruirte desde cero“. Queden avisats. Lectura imprescindible.

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *