Alba Vergés veu “evident” un canvi d’actitud del govern espanyol

La vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, creu que és una “evidència” que hi ha hagut un “canvi d’actitud” del govern espanyol i que ara ha assumit que hi ha d’haver diàleg. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Vergés ha posat d’exemple que fa un temps des de l’Estat es deia que hi havia un conflicte entre catalans i que ara hi ha el reconeixement que es tracta d’un conflicte polític i que cal diàleg. De fet, segons l’exconsellera de Salut, políticament hi ha un “canvi d’etapa”. Pel que fa al Parlament, ha defensat que els límits no estan marcats pels serveis de la cambra, en referència als lletrats, sinó per la democràcia i els drets humans.

Tot i el canvi d’actitud que apunta Vergés, ha afirmat que hi ha una “repressió molt ferotge” i ha afirmat que l’amnistia “no és una petició de màxims sinó una petició imprescindible”.

Pel que fa al funcionament del Parlament, la vicepresidenta primera defensa que s’hi ha de poder plantejar tot des de la cambra catalana. I ha afegit que el debat no és una qüestió de què faran els lletrats sinó de “com teixir que es torni a la política”.

Preguntada per què passarà si s’obre judici oral contra la presidenta del Parlament, Laura Borràs, Vergés no ha volgut avançar-se i s’ha limitat a dir que es decidirà quan sigui el moment. “No sabem ni si passarà, ni amb quins termes”, ha afegit. Així doncs, no s’ha volgut pronunciar sobre si és partidària de canviar el reglament del Parlament per evitar que Borràs es quedi sense escó i sense la presidència de la cambra catalana.

En relació a la pandèmia, l’exconsellera de Salut ha manifestat que no pot entendre per què no s’han venut testos d’antígens a les farmàcies abans en un context d’emergència sanitària. Vergés no entén els impediments sobre polítiques de medicaments que hi ha hagut i ha subratllat que altres països han superat aquests obstacles venent testos fins i tot en supermercats.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *