Això ha de demostrar Catalunya mentre no sigui independent, segons Ponsatí

Clara Ponsatí ho té clar, la independència només s’assolirà si Catalunya demostra la seva ingovernabilitat fins que no culmini el procés. Segons la consellera a l’exili, aquesta és la principal tasca de l’independentisme, si no, “d’aquí a una generació, serem més espanyols que mai”, ha advertit. 

Així ho ha defensat a través d’un vídeo compartit al compte de Twitter de l’associació Catalans Per la Independència. En ell, Ponsatí ha recalcat la importància de continuar “amb una revolta que posi l’Estat contra les cordes” davant els ulls de la Unió Europea

 

 

Catalans Per la Independència / Twitter

 

“El principal efecte de la repressió és que ningú s’ha atrevit a dir les coses tal com són. I és que, si volem ser independents, cal una revolta que posi l’Estat contra les cordes i que això serà molt costós. Concretar aquesta revolta és una cosa que els líders que s’atreveixin a fer-ho ho pagaran si no se’n surten”, ha assegurat. 

Una veu a l’exterior 

Seguint aquesta línia, Ponsatí ha fet referència a l’informe del Consell d’Europa com un “resultat importantíssim” que l’independentisme està aconseguint. 

“Són eines que ens permeten tenir una veu a l’exterior que ha de ser escoltada amb més atenció del que era escoltada fa tres anys”. Tanmateix, ha recalcat que “l’exterior posarà l’orella” només  “si a Espanya hi ha un problema“.

“Si a Catalunya hi ha una mobilització que els inquieti, doncs aquestes victòries judicials seran molt efectives. Sense que passi això, tenim un paper que diu que Espanya no és democràtica“, ha continuat. 

Els indults parcials

En aquest sentit, ha parlat de la concessió dels nou indults parcials als presos polítics independentistes per part del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, defensant que van arribar “per casualitat” just quan les institucions de la UE van emplaçar l’executiu a adoptar un seguit de recomanacions, entre les quals estava la seva posada en llibertat. 

Aquest fet, segons la consellera, fa que Sánchez “utilitzi el discurs del hi ha diàleg”, i, així, “els senyors que manen a Europa es queden molt tranquils”. 

Catalunya, ingovernable

“Per tant, la tasca de l’independentisme, si s’ho creu, és demostrar que Catalunya és ingovernable si no és independent. Si no és així, no serem independents i, d’aquí a una generació, serem més espanyols que mai”, ha culminat. 

Donar veu a tots els represaliats

D’altra banda, durant la seva participació telemàtica en un acte de l’ANC de Tarragona i el Consell Local per la República de Vilanova i la Geltrú, la consellera ha dubtat sobre “què estan disposats a fer” els partits independentistes que van aconseguir el suport del “52% de votants” a les eleccions del 14-F

“El moviment independentista és democràtic i pacifista. Els ciutadans mereixen ser tractats amb respecte pels dirigents polítics; cadascú és lliure d’assumir els riscos de la violència de l’estat.” pic.twitter.com/UR21dn7iFv

— Clara Ponsatí (@ClaraPonsati) July 3, 2021

D’altra banda, també ha aprofitat per recordar tots els represaliats “de segona”. “Hem d’explicar els casos de la gent que han estat detinguts per anar a una manifestació. Han de tenir el màxim de visibilitat internacional i m’ofereixo a contribuir-hi”, ha dit Ponsatí.

“El moviment independentista és democràtic i pacifista. Els ciutadans mereixen ser tractats amb respecte pels dirigents polítics; cadascú és lliure d’assumir els riscos de la violència de l’estat.” pic.twitter.com/UR21dn7iFv

— Clara Ponsatí (@ClaraPonsati) July 3, 2021

 

 

Imatge principal, Clara Ponsatí / Catalans per la Independència 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *