Això és el que farà Pedro Sánchez amb la taula de diàleg, segons Llach

Aquesta setmana del 13 de setembre es reprendrà el diàleg entre la Generalitat i la Moncloa, però n’hi ha que tenen un mal auguri al respecte. És el cas de Lluís Llach, que està “convençut que en Pedro Sánchez vol que la taula fracassi“, segons s’ha expressat aquest diumenge a Twitter.

Aleshores, per què es reprenen les converses? El cantautor té clar que el que farà el president espanyol serà “culpabilitzar del fracàs als catalans prou temps abans de les eleccions, perquè, si pacta fins i tot engrunes, perdrà del tot allò que ara ja té quasi perdut”. 

Però l’estratègia de Sánchez no acaba aquí. “No sols ens culpabilitzarà davant dels espanyols, també ho farà davant de l’opinió internacional, ben disposada a creure-s’ho”, ha assenyalat Llach.

Aleshores, el pla que té el president espanyol “perjudicarà molt els esforços que en aquest terreny s’està fent”. “Espero que la molta intel·ligència dels que governen ens salvi del fracàs que s’acosta”, ha conclòs amb ironia.

Llach ja ha deixat enrere la Diada 2021 i ha passat a la “propera pàgina“: la taula de diàleg. Unes negociacions que arriben després que l’independentisme protagonitzés aquest dissabte la mobilització més gran a Europa de l’era postcovid, quelcom que va sorprendre els mitjans internacionals.

Després de molt temps sense tenir notícies, aquest diumenge per fi s’ha aclarit qui formarà la delegació espanyola a la mesa de negociació: hi assistiran el ministra de la Presidència, Félix Bolaños; la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta; la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz; i el ministre d’Universitats, Manuel Castells. Del president Sánchez encara no hi ha confirmació oficial.

Un diàleg marcat pel Prat

Molts sectors de l’independentisme han estat sovint molt escèptics amb el diàleg amb l’estat espanyol, com el mateix Llach, però el fracàs de l’acord per l‘ampliació de l’aeroport del Prat els ha donat més motius encara. Tot i això, tal vegada no està tot perdut: la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va donar ahir vint dies de marge per reprendre les negociacions i acabar de tancar l’acord.

Tornant a Llach, el cantautor va assistir ahir als esdeveniments de la Diada 2021. En representació del Consell per la República, el cantautor va parlar després de l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, on va dir que l’11 de setembre es commemora “el dia que l’Estat va condemnar Catalunya a ser colònia”.

 

Imatge principal: El cantautor Lluís Llach / Europa Press

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *