Categories
ELNACIONAL.CAT

Així de destrossat ha quedat un Ferrocarril després del ‘botellón’ a la UAB

Vandalisme en estat pur és el que s’ha viscut als vagons de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aquesta matinada. Aquesta ha estat la conseqüència d’un ‘macrobotellón’ il·legal organitzat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona i també ha provocat la queixa dels veïns. Molts d’ells han vist com una part dels centenars dels joves que s’han reunit, passaven per terrenys privats i jardins de les cases de Bellaterra, per accedir a la ‘farra’. La majoria d’aquests havien arribat amb cotxe però una altra gran majoria, ho feia amb transport públic. En concret amb els Ferrocarrils, que també han servit per tornar cap a casa a primera hora del matí.

Els vagons han quedat completament destrossats: cadires aixecades, la tela dels seients totalment rebentada, burilles de cigarreta, ampolles i vidres escampats pel terra i el malestar de la resta d’usuaris que s’han hagut d’empassar els crits, la música i els insults de molts d’ells. ElNacional.cat ha pogut accedir a una fotografia corresponent a un vagó de la S2 que sortia des de Plaça Catalunya a la 1:30h de la matinada. Ens ha facilitat la imatge un usuari que ho va viure en directe, l’Eduard Pla Farriol.

Imatges d’Eduard Pla Farriol cedides per a ElNacional.cat

Tot va començar amb una invitació falsa de la Facultat d’Enginyeria que va córrer a través de whatsapp on es convidava a una festa que prometien ser sonada: música, dj’s i cubates. El resultat? Quan han arribat els joves s’han trobat que el campus estava buit però la convocatòria ha sigut un èxit absolut i s’ha acabat muntant una festa improvisada.

El rector de la UAB, Javier Lafuente, lamenta que aquesta pràctica no és nova al campus però aquesta nit “ha estat el límit”, en declaracions a RAC1. A més, assegura que “encara queden hores” per acabar de netejar, durant aquest dissabte, tota la brutícia que han generat els joves que han celebrat aquesta festa il·legal. La Universitat vol fer una valoració i emprendrà accions per aturar aquest despropòsit: “Encara queda un grup petit de gent de festa. A part de la neteja, també caldrà reparar una tanca que han trencat”.

A més, Lafuente vol valorar la despesa econòmica que costarà tot això. Per la seva banda, el director de Mossos, Pere Ferrer, lamenta que “fa un punt de vergonya que aquestes situacions es produeixin a aquestes magnituds”. La policia catalana no ha pogut entrar dins el campus i, per tant, no s’han practicat detencions. Tampoc consta cap denúncia i no s’obrirà cap investigació. Ferrer alerta que el ‘botellón’ és una pràctica que es repeteix sense aturador: “Portem uns mesos explicant que hi ha d’haver una activitat preventiva, i quan hi ha coneixement que en algun lloc es practiquen botellades, es fa el possible perquè la festa no es dugui a terme”.

Fotografia de portada: imatge de recurs de FGC

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *