Adrián Vázquez (Cs) celebra l’aixecament de la immunitat de Puigdemont

Li ha estat igual la imparcialitat. L’eurodiputat Adrián Vázquez Lázara (Ciutadans) ha celebrat la retirada de la immunitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, tot després de la decisió del Tribunal General de la Unió Europea. Un gest de dubtosa ètica, ja que Vázquez també és el president del Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra.

L’eurodiputat s’ha vanat a les xarxes socials de la nova conclusió de la justícia europea, tot quan “fa un mes l’independentisme va celebrar la suspensió cautelar de l’aixecament de la immunitat de Puigdemont“. En un acte de certa prepotència, ha volgut recordar les persones afectades que caldrà esperar a la finalització del procés judicial.

Tot seguit, ha demanat “prudència, confiança i respecte als jutges”, ja que “l’Estat de Dret funciona”. L’expressió sembla un advertiment: els eurodiputats de Junts s’han de preparar, que la justícia acabarà sentenciant contra ells.

I no podia faltar el ‘consellet’. “Puigdemont, Comín i Ponsatí haurien d’aprendre una lliçó: no se celebren o lamenten decisions judicials fins a la sentència ferma”, ha conclòs l’eurodiputat de Ciutadans. Però l’alliçonador no ha explicat totes les coses que comporta la última conclusió de la justícia europea.

No parla de les euroordres

Vázquez no ha fet referència en cap moment a que la decisió del TGUE també considera que les qüestions prejudicials suspenen el procés penals fins que es resolguin els dubtes plantejats pel jutge instructor Pablo Llarena. Aleshores, “l’execució de les ordres de detenció europees també han estat suspeses“.

Aquest és un tema al qual també ha fet referència Carles Puigdemont al seu Twitter, on ha enviat la premsa espanyola i la gent que celebra la nova actuació de la justícia europea a llegir: “Una mica de til·la i, sobretot, que es llegeixin a fons la decisió del TGUE. Les euroordres estan suspeses”.

Manca d’imparcialitat

Tornant a Vázquez, cal dir que ja va protagonitzar a principis d’any una situació que també era èticament dubtosa. L’eurodiputat va rebentar la imparcialitat del Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra després de publicar un article on justament parlava de l’aixecament de la immunitat de Puigdemont, Comín i Ponsatí com si fos un objectiu gairebé assolit.

La reacció de Vázquez coincideix amb una altra notícia d’actualitat judicial del seu partit, Ciutadans. La formació liberal ha presentat una denúncia davant el TSJC contra tots els membres del Govern per l’aval del Tribunal de Comptes.

 

Imatge principal: L’eurodiputat de Cs i president del Comitè d’Afers Jurídics del Parlament Europeo, Adrián Vázquez Lázara / ACN

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *