Adif adjudica les obres per acabar la zona sud del parc Central de Girona

@#El 21 de març del 2018 les autoritats estatals inauguraven la reurbanització del parc Central de Girona, gairebé deu anys després d’haver-lo perdut per les obres del TAV i quan ja feia més de 5 anys que l’alta velocitat era una realitat. Adif i el govern espanyol donaven per acabades les obres de “reposició de la llosa”, però quedava pendent la zona sud del parc, tocant a l’antiga plaça Europa, on ja s’havia pactat que hi havia d’anar, entre altres coses, una zona esportiva.

Ara, finalment, més de tres anys més tard, Adif ha adjudicat aquests treballs que permetran acabar d’una vegada la recuperació d’aquest cèntric parc gironí, que ara duu el nom de Rafael Masó. L’actuació, basada a donar continuïtat al parc i, per tant, seguint el mateix model, afectarà una àrea de 3.905 metres quadrats i anirà a càrrec de la mateixa empresa que ja va ocupar-se de la reurbanització de l’àrea principal, Copcisa, a la qual s’ha adjudicat per 791.016,7 euros. La previsió és que un cop comencin els treballs la durada de l’obra sigui de dos mesos.

Pista i jardí vertical

Les obres a la zona sud del parc Central se centraran a fer-hi una actuació similar a la urbanització de la resta del parc, pensat per als vianants, perquè quedi un espai unificat. L’element principal d’aquest nou espai serà la inclusió d’una pista polivalent de gairebé 1.000 m². També destaca que hi haurà un jardí vertical de 381 m². La resta de l’àmbit seran bàsicament zones de paviment amb alguna zona verda, com a la resta del parc Central.

En concret, Adif detalla que 2.400 metres quadrats seran per a superfícies pavimentades; 155,6 m², per a zones verdes; 956 metres quadrats, per a la pista polivalent, i 381 m², per al jardí vertical, que se situarà al voltant d’un edifici d’emergències que es mantindrà al mig de la nova zona i també al voltant de l’embocadura (zona d’entrada i sortida de vehicles) de l’estació d’autobusos.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *