Acaba la inhabilitació de Mundó, Borràs i Vila

Els exconsellers de l’1-O Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila compleixen aquest dimecres amb la pena de vint mesos d’inhabilitació que els va imposar el Tribunal Suprem per un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional en el procés. El tribunal donarà per liquidada els propers dies la pena de Mundó, Borràs i Vila, una vegada transcorreguts els mesos d’inhabilitació i pagades les multes a les quals també van ser condemnats.

Així doncs, una vegada extingida la pena, els tres exconsellers, que des que van ser condemnats per desobediència treballen en el sector privat, podran tornar a ocupar càrrecs públics en qualsevol àmbit.

El cas de Mundó i Borràs

En el judici de l’1-O, la Fiscalia demanava set anys de presó per Mundó, Borràs i Vila per malversació i desobediència, però en la seva sentència el Suprem va descartar que destinessin fons públics al referèndum de l’1-O, per la qual cosa només els va condemnar pel segon delicte, que no comporta penes de presó.

Malgrat que van acabar sent condemnats únicament a una pena d’inhabilitació, Mundó i Borràs van ser a la presó preventiva durant més d’un mes fins que el Suprem els va deixar en llibertat provisional sota una fiança de 100.000 euros. De fet, tots dos exconsellers van ser condemnats a 60.000 euros de multa, però el Suprem els la va rebaixar a 35.600 en descomptar-los el temps que van estar a la presó preventiva i les mesures cautelars que se’ls van fixar.

Actualment, Carles Mundó, que va ser conseller de Justícia, exerceix de lletrat al despatx Vallbé Advocats, Borràs treballa des d’octubre de 2018 com a coordinadora de polítiques corporatives de la Universitat de Vic i Vila dirigeix la companyia Aigües de Banyoles.

El cas de Santi Vila

Per la seva banda, Vila va passar només una nit a la presó, ja que després de prestar declaració com a investigat va poder eludir la presó pagant una fiança de 50.000 euros, per la qual cosa el Suprem va rebaixar la seva multa a 48.400 euros.

Mundó ha reclamat una indemnització de 19.409 euros al Ministeri de Justícia pels 33 dies que va ser a la presó preventiva per la causa del procés, que entén que li van causar danys econòmics, psicològics i morals.

Imatge principal: Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila al judici de l’1-O / EFE

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *