Categories
RACOCATALA.CAT - Raco Català

A Rufián li preocupa que el PP i Vox manin a Espanya si fracassa la taula de diàleg

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha destacat aquest dimarts la importància que “per primera vegada” els presidents de la Generalitat i del govern espanyol seguin per abordar el conflicte polític a Catalunya, i ha advertit que un hipotètic fracàs d’aquest procés de diàleg generaria un procés de desafecció similar al que va tenir lloc durant la negociació de l’Estatut i un increment de l’independentisme. “Si l’esquerra espanyola fracassa en això, Vox i el PP segurament arribaran a Moncloa”, ha afirmat en una roda de premsa al Congrés on ha desvinculat la taula de diàleg de la negociació dels pressupostos i ha avançat la disposició d’ERC a negociar-los.

Rufián ha demanat que s’aïlli la taula de diàleg “de tota la resta” i s’hi parli “exclusivament” del conflicte polític a Catalunya, perquè “hi ha molts altres espais per tractar altres tipus de coses”. “Aquí parlaran dues parts”, ha dit, i no ho faran “perquè ens caiguem bé, ni malament, sinó perquè és la nostra feina i perquè som el contrari. La política va d’això i la resta és fum”.

Ha recordat que l’aposta pel diàleg genera “consens” a Catalunya. “No és un invent d’un partit ni d’un corrent, sinó un espai que es genera arran d’un consens”, ha sentenciat. En aquest sentit ha apuntat que “un hipotètic fracàs de la taula no seria un fracàs de l’independentisme, sinó sobretot de l’esquerra, que tornaria a decebre com ho va fer amb el famós ‘apoyaré’ i ‘cepillaré’ de l’Estatut”.

“D’aquella decepció mots federalistes van donar el pas cap a l’independentisme”, ha recordat, i “si torna a passar molta gent veurà que només hi ha una via”. “Si l’esquerra espanyola fracassa en això, Vox i el PP segurament arribaran a Moncloa, i si Vox arriba a Moncloa, no serà dolent només per als independentistes, suposarà la il·legalització d’ERC, CUP, Junts, BNG, Bildu, Podem i problemes greus per al PSOE”. “És això que ens juguem”, ha conclòs.

Pel que fa a la negociació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022, que arribaran al Congrés a finals de setembre o principis d’octubre, Rufián ha apuntat que “ERC no deixarà passar mai una oportunitat de millorar la vida dels catalans”. “ERC no s’expulsarà de cap negociació”, ha dit.

Font: Racó Català: Llegeix, pensa i opina – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *