A Arrimadas li volen fer el llit els seus

Renovadors, el corrent crític de Ciutadans, reclama a la seva líder, Inés Arrimadas, que convoqui una assemblea extraordinària després de les eleccions a Madrid "on cada afiliat compti amb un vot" amb la idea d'imposar canvis reals, que podrien començar per la mateixa Arrimadas. El portaveu opositor i exdiputat de la formació unionista al Parlament, Antonio Espinosa, adverteix en un comunicat que els canvis fets per la dirigent a l'executiva són "un pegat amb l'únic propòsit de salvar els mobles" per arribar als comicis a Madrid el 4 de maig. "Aquestes mesures són pura cosmètica i suposen un tancament en fals de la crisi", alerta. I per això apunta que si Arrimadas no convoca una assemblea seran els afiliats del sector crític qui l'aconseguiran convocar.

Després que la presidenta dels taronges denunciés una "operació per intentar acabar amb Ciutadans", els crítics lamenten que es continua sense fer l'anàlisi adequada de la realitat política de la formació: "Escudar-se en què la situació actual és fruit d'una conspiració no és analitzar i afrontar els problemes que té el partit".

Assenyalen que "la fuga de determinats càrrecs al PP no té les mateixes causes ni explicació que la sagnia d'afiliats i càrrecs electes que des de fa molts mesos s'està produint". "Aquests afiliats no se'n van a aes partits, se'n van de Ciutadans desil·lusionats i decebuts (…) per la falta de rumb i direcció del partit i per la falta de participació interna en la presa de decisions", consideren.

Per tot plegat insisteixen a celebrar una assemblea on "cada afiliat compti amb un vot, la votació es faci en urna i el sistema de votació garanteixi la representació de pluralitat interna en tots els òrgans del partit". D'aquesta manera, advoquen per "un partit renovat, transformat, amb una nova cultura de partit".

Renovadors ja va reclamar convocar un congrés ordinari de la formació al juny, abans que es convoquessin eleccions a Madrid. Aleshores apuntaven que tocava celebrar un congrés ordinari perquè l'anterior va ser el febrer del 2017 i els estatuts estableixen que cal fer-ne cada quatre anys.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *