Categories
ELNACIONAL.CAT

10 llibres per llegir aquest estiu a la platja i no avorrir-te

Diguem-ho clar: hi ha persones que no llegeixen en tot l’any i que aprofiten l’estiu per ser els més culturetes de les rodalies. Perquè llegir a la platja és guai. Perquè portar un llibre i estirar-te amb les cames creuades i la motxilla sota la nuca, mola. I no passa res. Lluny de criticar-ho, fem un absolut aplaudiment a aquells que aprofiten la desconnexió de les vacances per acostar-se a la lectura: segurament són els mateixos que rebutgen els altaveus a tot volum reproduint cançons de xumba xumba.

Sigueu lectors temporals o d’aquells que devoren llibres sense parar, triar-ne un per anar a la platja no és cosa fàcil. Els perquè són varis: ha de tenir una edició allunyada del col·leccionisme i oberta a suportar gotes de suor i sal; ha de pesar el just, no massa, perquè no acabem amb agulletes de sostenir el llibre per damunt les nostres espatlles; i, sobretot, ha d’enganxar.

Aquests 10 llibres intenten conjurar aquestes premisses perquè llegir sobre la tumbona o sobre una pila de sorra molla no sigui un problema. Ho intenten, sí, perquè generalitzar en cosa de gustos és un error que no s’hauria de cometre, tot i que en la generalització sempre es troba un cert regust de companyonia que, vés a saber, potser funciona. Sigui el que sigui, aquí va aquesta recopilació que només aspira a ser això: una llista de llibres que complementin les vacances d’alguna ànima contrariada. 

Font: ElNacional.cat – Read More

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *