2 de cada 5 espanyols tenen problemes per desconnectar durant les vacances

  • Segons l’anàlisi de Bizneo HR, gairebé el 40% necessita almenys dues setmanes per aconseguir-
  • Als que tenen estudis universitaris els costa un 13% més que a la resta oblidar les seves obligacions laborals
  • El 38% patirà depressió postvacacional

Que juliol i agost són els mesos de vacances per excel·lència és una realitat àmpliament coneguda. Un període que molts treballadors aprofiten per prendre el seu merescut descans i desconnectar de les seves obligacions laborals. No obstant això, no tots ho aconsegueixen. En concret i segons les dades que maneja Bizneo HR , experta en programari de recursos humans, fins a 2 de cada 5 tenen dificultats per aconseguir-ho, sobretot si no tenen el temps necessari. Però, quant de temps és suficient i per què necessitem donar-nos aquest kit kat?

Quant de temps necessitem per desconnectar

Així, l’anàlisi de Bizneo HR revela que gairebé el 40% necessita dues setmanes o més per “oblidar-se de la feina” durant la temporada estival. La resta assegura necessitar almenys una de sencera per aconseguir-ho. Un mal que afecta en major mesura a les dones -un 2% més- i a aquelles professions l’exercici requereix d’un títol universitari -un 13% més que a la resta-. Els segueixen els que tenen un FP i els batxillers. Una cosa que podria estar relacionat amb la responsabilitat dels llocs de treball als quals tenen accés -per norma general- les persones amb més formació.

L’edat també influeix en aquesta desconnexió: són els joves entre 25 i 35 els que estan més enganxats a la feina. La dada resulta curiosa, ja que és just en aquesta etapa quan les nostres inquietuds laborals comencen a canviar, i passen de la preocupació per la superació professional a la presa de decisions vinculades al creixement, especialització i estabilitat en el treball. En definitiva unes preocupacions que poden dificultar aquesta desconnexió.

Però fer un parèntesi és summament important, tant des del punt de vista de la salut, com del de les relacions socials. I és que seguir enganxat a la feina pot acabar passant-nos factura. Per començar és possible que aquesta actitud acabi generant problemes de dependència o que derivi en trastorns com l’ansietat i la síndrome de Burnout o síndrome d’esgotament professional. És clau donar-se temps per realitzar activitats agradables exemptes de la pressió associades al nostre càrrec. Els nostres éssers estimats, així mateix, es poden veure afectats per aquesta dependència.

Fins i tot des del punt de vista laboral és important, ja que separar-se d’aquest entorn ens ajuda a ser més assertius i a relativitzar, ja que es produeix un desbloqueig mental. Per no parlar que ens brinda l’oportunitat de carregar les piles i tornar amb energies renovades per enfrontar-nos als diferents reptes. Fins i tot s’incrementa el rendiment entre un 10% i un 15%. Una cosa que no ens estranya si tenim en compte que el descans ens permet segregar endorfines així com dopamina i serotonina; i que això es tradueix en una reducció de l’ansietat i els pensaments negatius.

6 tips per desconnectar aquestes vacances

Dit això, hi ha una sèrie d’accions que podem posar en marxa per aconseguir desconnectar:

  1. Aposta per la desconnexió digital: és a dir, prescindeix d’aquelles eines que facis servir durant el treball per no tenir la temptació d’entrar constantment a revisar tasques. Modifica la configuració de les apps del teu mòbil perquè no t’entri cap missatge indesitjable.
  2. Aprèn a delegar: un dels focus d’estrès que ens impedeixen desconnectar és el fet de deixar tasques pendents. Aquí serà importantíssim aprendre a delegar i avisar els companys amb prou temps d’antelació, ja que en molts llocs resulta pràcticament impossible deixar tot tancat. Si no tens aquesta opció, una altra alternativa és que no acceptis compromisos que no puguis complir.
  3. Recorda que no ets imprescindible: raó de més per no revisar el correu constantment ni preguntar com va tot.
  4. Gaudeix de les estones d’oci: com deia Sòcrates, són la millor de les adquisicions i centra’t en la gent que t’envolta i, sobretot en tu mateix. Si et costa, sempre pots valer-te d’entorns més tranquils a la platja, la muntanya o altres entorns naturals, per exemple.
  5. Cuida’t: el nostre estat físic influeix directament en com ens sentim. Raó de més per seguir cuidant-nos en vacances. Tot i la temptació de la guingueta i la cervesa, i de les tapes estiuenques, no descuidis la teva alimentació ni tampoc l’activitat física. Aquesta et permetrà relaxar-te.
  6. Deixa enrere la planificació: després tot l’any organitzant reunions, deixa d’organitzar i date aquest merescut descans mental. No fer res també és necessari de tant en tant.

Gairebé 4 de cada 10 treballadors patiran depressió postvacacional

No obstant això i encara que aconseguim desconnectar també estarem exposats a un altre problema més: el de l’anomenat síndrome postvacacional que, tal com indica Bizneo HR, patiran gairebé el 38% dels treballadors. I és que la tornada pot convertir-se en una situació molt estressant per a molts treballadors. La síndrome es manifesta en forma d’estrès, desànim i manca d’adaptació a les rutines. Altres símptomes són les dificultats per agafar el son, atacs d’ansietat, mals de cap i malestar general.

Afecta més a aquells individus que no tenen tolerància a la frustració, i als que fa molt temps que estan de vacances (més de tres setmanes). L’entorn laboral és un altre aspecte que influeix negativament quan és hostil.

Precisament per tot el que s’ha dit l’empresa i treballador haurien de planificar les vacances de la manera adequada. En aquest punt el programari de recursos humans de Bizneo HR pot resultar de gran ajuda, ja que permet centralitzar en una sola plataforma les vacances de tots els empleats, veure fàcilment aquelles de les que ha gaudit cada treballador i coordinar-lo amb els fluxos de treball i necessitats tant de la companyia com dels seus empleats.

Font: Bizneo HR

Autora: Águeda A. Llorca

Deixa un comentari

%d bloggers like this: