150 incendis cremen a Catalunya el primer dia d’una setmana de calor extrema

Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest diumenge en uns 150 incendis de vegetació agrícola, urbana o forestal, segons han informat en un comunicat. Els focs han començat el primer dia d’una setmana en què es podrien registrar quatre dies seguits amb temperatures de més de 40 grausa Lleida, un fet que no s’ha produït mai des que es recullen dades.

Precisament, els incendis més importants s’han produït a les terres de Ponent. Ara només es manté actiu un foc que des de les sis de la tarda ha cremat 30 hectàrees de zona forestal i agrícola entre Nalec i Rocafort de Vallbona, a la comarca de l’Urgell, que podria recremar una zona arrasada fa tres anys en l’incendi de Rocallaura. Hi treballen 16 dotacions terrestres i 11 mitjans aeris.

Al migdia, hi ha hagut actius focs importants a Batea (Terra Alta), que va afectar 20 hectàrees a prop del Matarranya, i també a Masquefa (Anoia) i Biosca (Segarra), que han cremat 2 i 16 hectàrees, respectivament, i que han quedat extingits en poques hores. Ara bé, la conselleria d’Interior ha tornat a recordar l’alt risc d’incendi iha instistit en reclamar “màxima responsabilitat i màxima col·laboració ciutadana”. D’una banda, perquè com en l ’incendi que el cap de setmana va cremar 30 hectàrees a Maials, el de Biosca ahir també sembla que va començar al costat d’una carretera i a causa d’una cigarreta. I de l’altra, per l’onada de calor que es preveu aquesta setmana.

Onada de calor el tram final de la setmana

Els mapes de previsió indiquen que serà la segona part de la setmana el moment en què la calor més forta i insistent es farà protagonista, segons informa Miquel Bernis.

L’onada de calor que ens espera es farà sentir especialment entre dijous i diumenge. Fins ara la ratxa més llarga de dies amb més de 40 graus a la capital del Segrià són 3, i es va produir durant la dura onada de calor del juliol del 2015, però aquesta setmana es podria arribar a quatre. Durant les fortes calorades del 2003 no hi va haver ni un sol dia en què s’arribés a 40 graus. e

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: