Neix el Pacte Nacional per a la Universitat per debatre i repensar el model català

Valora aquest article
La comunitat universitària, amb els rectors al capdavant, els agents socials i econòmics, els grups parlamentaris i el Govern ha constituït aquest dilluns el Pacte Nacional per a la Universitat, un punt de trobada que neix per repensar el model universitari i introduir les millores necessàries per garantir-ne la sostenibilitat. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha subratllat que l’objectiu del Pacte és dotar el model de la "màxima estabilitat’’ que permeti mantenir els nivells de qualitat i d’equitat. Per això, entre els reptes del Pacte destaquen millorar el finançament dels centres i aprofundir en la tarifació social per garantir l’equitat en l’accés als estudis universitaris.

 

Fer un anàlisis rigorós de la realitat de la universitat catalana per dissenyar les línies estratègiques que cal abordar per dotar el sistema universitari i el model de la "màxima estabilitat" que li permeti mantenir els nivells de qualitat i els nivells ‘’d’equitat’’ assolits en l’actualitat. 

Així, el PNU neix amb quatre grans reptes sobre la taula: millorar el sistema de finançament de les universitats, apostar per un reforç de la tarifació social, estabilitzar les plantilles de cada universitat i garantir la seva carrera docent i avançar en l’impuls de polítiques de qualitat i innovació a les universitats catalanes. Per aquest motiu, a banda del plenari, que es reunirà cada dos mesos, i una comissió permanent, el PNU establirà quatre grups de treball que debatran sobre la missió de la universitat, la comunitat universitària (personal docent i d’administració i serveis, estudiants, etc), sobre governança i organització i sobre finançament i preus públics. Es preveu que les primers conclusions generals ja estiguin a punt el setembre del 2018.

Racó Català: Llegeix, pensa i opina

FavoriteLoadingAfegir a favorits

Be the first to comment on "Neix el Pacte Nacional per a la Universitat per debatre i repensar el model català"

Deixa un comentari

Translate »