Mor a Barcelona Rafael Metlikovez, terapeuta, escriptor i poeta escènic

Valora aquest article

El terapeuta, psicòleg, escriptor i poeta escènic Rafael Metlikovez ha mort avui a Barcelona, a l'edat de 53 anys, després d'una llarga malaltia, segons han informat fonts del seu entorn familiar.

Metlikovez (Canovelles, Barcelona, 1964) era, juntament amb l'escriptor i dramaturg Xavier Therós, membre del grup de polipoesia Accidents Polipoètics, fundat el 1991 i que a través de la poesia escènica combinava poesia amb humor.

Els textos d'aquest grup de polipoesia van ser traduïts al català, anglès, alemany, italià, portuguès i grec i de la seva obra poètica destaquen els espectacles Polipoesia Urbana de Poble (1991) i Más trist és robar (1997).

Accidents Polipoètics combinava a través de la poesia escènica l'humor amb la crítica social i van arribar a actuar en escenaris com el Georges Pompidou de París, així com a Llatinoamèrica, i van mantenir col·laboracions musicals amb Luís Auserón, Pascal Comelade i Jaume Sisa, o teatrals amb La Fura dels Baus i Sol Picó.

Personatge d'ampli bagatge cultural i polifacètic, Rafael Metlikovez també escrivia cròniques futbolístiques del RCD Espanyol al diari El País.

ElNacional.cat
El Nacional

FavoriteLoadingAfegir a favorits

1 Comment on "Mor a Barcelona Rafael Metlikovez, terapeuta, escriptor i poeta escènic"

  1. Una gran pèrdua pel món de la cultura i de l’Espanyol.

Deixa un comentari

Translate »