La Mesa del Parlament amaga l’ordre del dia

Valora aquest article

 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ja ha convocat la reunió de la Mesa per dimecres, 16 d’agost, amb un ordre del dia que no inclou la llei del referèndum que es va presentar al registre de la Cambra el dia 31 de juliol. Aquell mateix dia, els 12 membres del Tribunal Constitucional interrompran les seves vacances per reunir-se de manera extraordinària.

 

La reunió del TC serà a la tarda amb la intenció de resoldre el recurs de súplica interposat per la Generalitat el 3 d’agost contra la suspensió cautelar de la reforma del reglament del Parlament que permetria la tramitació de lleis per lectura única. En l’argumentació, la Generalitat considera que el Govern espanyol pretén bloquejar qualsevol iniciativa catalana fent un abús dels recursos d’inconstitucionalitat.

 

El Parlament ha informat que amb la reunió de dimecres s’inaugurarà el cinquè període de sessions i s’aplicarà per primera vegada la nova redacció de l’article 77.1 del Reglament, inclòs en la reforma del Reglament aprovada pel Ple de la cambra el passat 26 de juliol. Segons aquest article, “el Parlament es reuneix anualment en dos períodes ordinaris de sessions, del 16 d’agost al 31 de desembre i del 15 de gener al 31 de juliol”. Anteriorment, el període de sessions posterior a les vacances parlamentaries de l’agost començava l’1 de setembre.

 

 

e-noticies: Última hora

FavoriteLoadingAfegir a favorits

Be the first to comment on "La Mesa del Parlament amaga l’ordre del dia"

Deixa un comentari

Translate »