La CUP demana per carta a Puigdemont que proclami la República Catalana

Valora aquest article

La CUP augmenta la pressió sobre Puigdemont perquè declari ja la independència. Després del comunicat de l’ANC, ara són els cupaires els que han enviat una carta pública demanant al president que aixequi la suspensió de la declaració d’independència. ‘Si pretenen seguir aplicant, ara ja amb requisits formals acomplerts, les previsions de l’article 155 de la Constitució espanyola, i ens volen seguir amenaçant i emmordassant, que ho facin amb la República ja proclamada’, diu.

A més, diuen que si la mediació internacional tolera que hi hagi més de 900 persones ferides per voler simplement votar i, a canvi, tan sols demana a l’Estat que obri una ponència al Congrés per valorar la reforma de la Constitució espanyola es pot donar per tancada l’esperança en la mediació.

La CUP-CC considera que el passat dia 10 d’octubre es va perdre una oportunitat. ‘No entendrem que la resposta al requeriment del president Rajoy no se situï en els termes del mandat popular que vostè va assumir el passat dimarts’, escriuen a la vista de la posició immediata de l’estat.

Sobre la fuga d’empreses, diu que la cessió de sectors econòmics estratègics a mans privades no és la millor opció per qui es vol autogovernar. ‘Potser ara sabem que fa massa temps que hauríem hagut de treballar per una Banca Pública, per un país recosit per la igualtat, i per un sector públic fort i capaç de suportar les amenaces d’un Estat espanyol disposat, pel que sembla, a tot’, escriuen.

VilaWebVilaWeb

FavoriteLoadingAfegir a favorits

Be the first to comment on "La CUP demana per carta a Puigdemont que proclami la República Catalana"

Deixa un comentari

Translate »