HISTORIA


8 curiositats sobre Marco Polo

El seu nom evoca l’essència del viatge, el descobriment de realitats desconegudes i meravelloses. Tot i això, la seva figura continua despertant discussions interminables entre els historiadors. Fins on va arribar? Realment va visitar la Xina? Què hi va fer? I, en tornar, com va confeccionar &… Sapiens.cat ActualitatPer què vam perdre la batalla de Muret?

La derrota de Muret comportà la fi d’un projecte polític pacientment treballat durant quasi dos-cents anys pel casal comtal de Barcelona: el de bastir uns dominis a banda i banda dels Pirineus i fer de la cadena muntanyosa la columna vertebral de la seva àrea d’influència. Fins aquell fa… Sapiens.cat ReportatgesObjectiu: reconstruir la memòria històrica

“Totes aquestes persones mereixen ser rescatades de l’oblit, i nosaltres ens mereixem recuperar-ne el record perquè formen part de la nostra història.” Amb aquestes paraules es referia el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, al Pla de fosses… Sapiens.cat ActualitatCom es finança Estat Islàmic?

Sovint s’afirma que Estat Islàmic es finança gràcies a la venda del petroli que hi ha al territori que controlen, un cru que ningú no admet que compra, però que principalment corre cap a Rússia. Però amb això sol, la seva capacitat financera fóra insuficient. Impostos re… Sapiens.cat Actualitat[Música] 40 anys de la mort d’Elvis Presley

El 16 d’agost de 1977 moria la icona del rock, Elvis Presley. Només tenia 42 anys, però havien estat suficients perquè qui havia nascut a Tupelo (Mississipí) un 8 de gener de 1935 fes història i fos anomenat ‘El Rei’. Recordem l’efemèride amb una selecció de les seves cançons més mítiques.


Translate »