El govern espanyol posa una querella i les institucions europees li donen l’esquena

Valora aquest article
Aquest passat dimarts, la Fiscalia General de l’estat espanyol va decidir presentar una querella contra la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, i el secretari general del departament, Francesc Esteve, per haver tirar endavant la licitació de la compra d’urnes per al referèndum. Aquesta ha estat la reacció de l’executiu de Mariano Rajoy. En canvi, des d’Europa, aquest dimecres 12 eurodiputats de 6 països diferents van presentar una denúncia a la Comissió Europea per la querella de la fiscalia
 
Entre els eurodiputats que han emprès aquesta demanda hi ha els catalans Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras i Jordi Solé; els bascos Izaskun Biblao i Josu Juaristi; els belgues Mark Demesmaeker, Sander Loones i Anneleen Van Bossuyt; la sueca Bodil Valeo; el portuguès Antonio Marinho; i la gal·lesa Jill Evans. 
 
En l'escrit que han presentat, els parlamentaris detallen que "el govern d'Andalusia també ha comprat unes 8000 urnes des de l'any 2000 sense cap reacció del poder judicial". Alhora, expliquen que s'acusa la consellera i el secretari general de "prevaricació, desobediència i malversació de fons públics". 

Racó Català: Llegeix, pensa i opina

FavoriteLoadingAfegir a favorits

Be the first to comment on "El govern espanyol posa una querella i les institucions europees li donen l’esquena"

Deixa un comentari

Translate »